9 Ocak 2014 Perşembe

GÜNLÜK CİLT BAKIMI
Cilt bakımında ilk kural cildi tanımaktır. Cildimizin zayıf ve güçlü yanlarını bilirsek, ona nasıl bakacağımızı zayıf yanlarıyla nasıl başa çıkacağımızı da biliriz.
Cildimiz farklı zamanlarda farklı özellikler gösterebilir. Beslenme, hormon dengeleri, yaş, mevsim, kozmetik ürünler gibi etmenlerden dolayı değişim gösterebilir. Örneğin yağlı bir cilt yaşlanma sürecinde daha kuru... bir cilt haline gelebilir, ya da normal cildi olan bir kişi hormonlarıyla ilgili sorun yaşarsa cilt buna bağlı olarak daha çok yağ üreterek yağlı cilt özellikleri kazanabilir.
Cilt tiplerini 5 grupta inceleyebiliriz;
Normal CİLT
Yağlı CİLT
Kuru CİLT
Hassas CİLT
Karma CİLT

CİLT TİPİNİZ HANGİSİ?
Cilt bakımı cildi tanımakla başlar. Ne kadar pahalı iyi bir marka kozmetik kullandığınızı düşünürseniz düşünün cildinize uygun değilse yarardan çok zarar verir. Cilt tipleri ciltteki yağ ve nem dengesiyle ilişkilidir.
Normal ciltte yağ ve nem dengededir. Yağlı ciltte yağ bezleri fazla çalışır, kuru cilt nemsizdir. Karma ciltte cildin bazı bölgeleri yağlı bazı bölgeler kurudur.
1. Son 3 ayda cildinizde sivilce, siyah nokta ve yağlanma var mı? Gözenekleriniz geniş mi? (YAĞLI CİLT)
2. Burun, alın ve çene kısımlarında yağlanma, zaman zaman sivilcelenme diğer bölgelerde nemsizlik varsa (KARMA CİLT)
3. Tüm yüzde nemsizlik ve yer yer kuruluk ve pullanma var mı?(KURU CİLT)
4. Kullandığınız tüm ürünler ciltte kızarıklık hassasiyet yanmaya mı neden oluyor?(HASSAS CİLT)
5. Cildinizde sivilcelenme, kuruluk hassasiyet gibi problemler yoksa (NORMAL CİLT)
YAĞLI CİLT
Cildimizde bulunan yağ bezlerinin aşırı salgılanması sonucu oluşan cilt tipidir. Yağlı cilt tipi genellikle gözenekleri açık, parlak, komedon oluşumuna eğilimlidir. Diğer cilt tiplerine oranla kırışıklar daha geç oluşur. Bu ciltlerde genelde makyaj çok kalıcı olmaz. Yanlış kozmetik kullanımı bu ciltlerde yağlanmayı ve sivilce oluşumunu arttırır.
KURU CİLT
Nemsiz, yağ salgısı az olan, pul pul dökülen, ince yapılı bir cilt tipidir. Kuru ciltlerin neme ve suya çok ihtiyacı vardır. Yapılarından dolayı çok çabuk kırışıklık oluşmaya başlar. Ciltteki yağ ve nem dengesini sağlayan ürün seçimleri cildin daha genç görünmesini sağladığı gibi kırışıklık oluşturma yatkınlığını da azaltır.
HASSAS CİLT
Dış etkilere aşırı reaksiyon veren, alerjik, kızarık genelde kılcal damar görünümlü bir cilt tipidir. Cilt çok ince bir yüzey tabakasına sahiptir, bu nedenle kılcal damar görüntüleri mevcuttur. Bu cilt tipine sahip kişiler ürün kullanmaktan korkarlar çünkü pek çok kez kullandıkları üründen sonra ciltteki sorunların arttığını tespit etmişlerdir.
KARMA CİLT
Cildimizdeki T bölgesi dediğimiz alın, burun, çene kısmının yağ oranının fazla, yanak ve göz çevresinin kuru olan bir cilt tipidir. Bu ciltlerde bazen ürün seçimleri zor olabilir.
NORMAL CİLT
Bu cilt tipine sahip kişiler genellikle rahattır. Çünkü diğer cilt tipleri gibi sorun yaşamazlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder